Učestala pitanja

Čemu služe ventili?

Bočni ventili omogućavaju cirkulaciju zraka, koja jamči optimalnu vlažnost unutar madraca, što sprječava razvoj grinja.

Što je pompon?

Prilikom spajanja naših madraca ne koristimo ljepilo, nego komponente spajamo mehanički koristeći pompone. Korištenje ljepila u proizvodnji madraca za nas je neprihvatljivo zbog isparavanja štetnih para koje imaju negativan utjecaj na zdravlje.U cijelom procesu proizvodnje madraca, pa i njegovih pojedinih dijelova (vune i pamuka), ne koriste se kemijska sredstva.

Kako nastaje madrac?

Stvaranje madraca počinje spajanjem termo prešanog filca za bonell jezgru obostrano, mehanički, metalnim spajalicama. Vuneni filc također je izrađen mehanički, prešanjem, bez korištenja štetnih sastojaka kao što su kemikalije i ljepilo. Ovaj dio čini središnji dio madraca, koji osigurava udobnost i dobra anatomska svojstva bitna za zdravu kralježnicu. Na samom kraju na konstrukciju madraca apliciraju se pomponi, koji učvršćuju sve slojeve. Svi materijali koje koristimo u proizvodnji ekološki su i negorivi. Za sve modele madraca tvrtka Mistral dobila je ateste s visokom ocjenom izdržljivosti.

Zašto su Madraci Mistral otporni na plijesan i ne zadržavaju vlagu?

Osim što su napravljeni od vune i pamuka, prirodnih i ekoloških materijala, Madraci Mistral imaju ugrađene i bočne ventile za cirkulaciju zraka, koji dodatno jamče optimalnu vlažnost unutar madraca, što također sprječava razvoj plijesni, vlage i grinja.
ESIF FI logo EU logo HAMAG Bicro logo